Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollar med rom och hallon

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Riktigt lyxiga chokladbollar som är perfekta till espresson efter middagen. Prova även att smaksätta med Kahlúa eller Bailey's.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa poröst med en elvisp. Riv chokladen. Blanda ner havregryn, kaffe, kakao och choklad. Fortsätt vispa tills allt är blandat. Rulla bollar, ca 40 g styck, och lägg på ett fat.
  2. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad. Lägg en klick smält choklad i handflatan och rulla några bollar i taget i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och strö över smulade hallon.
  3. Låt kallna i kylen i ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.