Kaka fylld med choklad och körsbär som toppas med en len chokladkräm smaksatt med bland annat körsbärslikör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa smör och farinsocker krämigt. Smält chokladen över vattenbad och häll i den tillsammans med sirap. Tillsätt ägg och vispa ihop allt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, vänd ner det i smörkrämen. Hacka körsbären och blanda ner dem.
- Häll chokladsmeten i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i 30 minuter. Låt den kallna.
- Rör smör och florsocker krämigt. smält chokladen över vattenbad och tillsätt smörblandningen och körsbärslikören. Rör noggrant till en jämn smet. Kärna ur körsbären, hacka dem smått och blanda ner dem i chokladkrämen.
Låt krämen stå i kylskåp 1 timme.
- Bre krämen över kakan och låt stå kallt några timmar.
Kärna ur körsbären och dekorera tårtan med dem.
Publicerat den
15 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar