Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbomb med körsbär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kaka fylld med choklad och körsbär som toppas med en len chokladkräm smaksatt med bland annat körsbärslikör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och farinsocker krämigt. Smält chokladen över vattenbad och häll i den tillsammans med sirap. Tillsätt ägg och vispa ihop allt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, vänd ner det i smörkrämen. Hacka körsbären och blanda ner dem.
  3. Häll chokladsmeten i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 30 minuter. Låt den kallna.
  4. Rör smör och florsocker krämigt. smält chokladen över vattenbad och tillsätt smörblandningen och körsbärslikören. Rör noggrant till en jämn smet. Kärna ur körsbären, hacka dem smått och blanda ner dem i chokladkrämen. Låt krämen stå i kylskåp 1 timme.
  5. Bre krämen över kakan och låt stå kallt några timmar. Kärna ur körsbären och dekorera tårtan med dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.