Choklad och apelsin är en god men lite ovanlig smak på vetebullar.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
- Tillsätt resten av degvätskan, kakao, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Gör fyllningen: Rör matfettet smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt florsocker, kakao och apelsinskal.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje degbit till en platta, ca 30x40 cm.
- Bred på fyllningen. Rulla ihop degplattan från långsidan. Skär rullarna i 20 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem med snittytan uppåt på 2 bakpappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta 20 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda varje plåt mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under en bakduk.
- Gör glasyren: Rör florsocker och apelsinsaft till en slät glasyr. Ringla glasyren över bullarna.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar supergoda! Inget recept man ens ser ute på caféer. Måste verkligen prova!