Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbullar med apelsin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Choklad och apelsin är en god men lite ovanlig smak på vetebullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, kakao, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Gör fyllningen: Rör matfettet smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt florsocker, kakao och apelsinskal.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje degbit till en platta, ca 30x40 cm.
  6. Bred på fyllningen. Rulla ihop degplattan från långsidan. Skär rullarna i 20 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem med snittytan uppåt på 2 bakpappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta 20 minuter.
  7. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda varje plåt mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under en bakduk.
  8. Gör glasyren: Rör florsocker och apelsinsaft till en slät glasyr. Ringla glasyren över bullarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sajsa 19 mars 2009

    Verkar supergoda! Inget recept man ens ser ute på caféer. Måste verkligen prova!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.