Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med körsbärssorbet

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Riktigt god kombination

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sorbet: Skölj och kärna ur körsbären. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Kör körsbären i en mixer till en slät massa. Pressa citronen, häll ner citronjuice, sockerlag och körsbärslikör och fortsätt att mixa. Vispa äggvitan tills den är fast. Rör försiktigt ihop sorbeten med äggvitan. Kör smeten i en glassmaskin tills den fryst eller häll upp smeten i en 1 literform, plasta in och ställ i frysen. Rör i så fall om i sorbeten några gånger under infrysningen så att vätskan inte sjunker till botten. Sorbeten skall vara minst två timmar i frysen.
  2. Fondant: Sätt ugnen på 200°c. Vispa smör och socker i en bunke. Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron eller i vattenbad. Rör ner chokladen i smörvispet. Vispa upp ägg och äggulor tillsammans i en seperat bunke och bland ner i chokladsmeten. Vänd i mjölet och fördela smeten i värmetåliga smorda koppar. Baka av på galler i nedre delen av ugnen 8-10 minuter, kanten ska vara gräddad men mitten ska vara lös. Servera med sorbeten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • filo 15 mars 2012

    112,5 g osaltat smör till formarna... 112,5?? :)

  • Alienne 15 mars 2012

    Filo: :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.