- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag säger bara mummmms!!!!!
Instruktioner
- Chokladfondant:
Sätt ugnen på 185 grader. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en skål över ett hett vattenbad. Vispa äggen och äggulan med florsocker.
- Blanda mjöl och bakpulver noggrant. Rör ner äggsmeten i chokladblandningen. Sikta ner mjöl och bakpulver i choklad och äggsmeten och rör om. Smöra 6 ugnssäkra små portionsformar och häll i smeten. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.
- Kolapäron:
Skala päronen och skrapa skaftet. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och häll på vattnet. Lägg i päron, kanel, stjärnanis samt skalad och skivad ingefära.
- Låt koka tills päronen är aningen mjuka inuti. Känn efter med en sticka. Smaksätt med äppelcidervinäger. Lägg päronen i väl rengjorda glasburkar och häll den heta lagen över så att päronen täcks. Förslut väl och förvara kallt så håller de minst en månad.
- Servera chokladfondanten tillsammans med klyftade päron och lättvispad grädde smaksatt med punsch. (gärna Karlshamnspunsch)
Publicerat den
5 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar