Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med kolapäron och punschgrädde.

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag säger bara mummmms!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladfondant: Sätt ugnen på 185 grader. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en skål över ett hett vattenbad. Vispa äggen och äggulan med florsocker.
  2. Blanda mjöl och bakpulver noggrant. Rör ner äggsmeten i chokladblandningen. Sikta ner mjöl och bakpulver i choklad och äggsmeten och rör om. Smöra 6 ugnssäkra små portionsformar och häll i smeten. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.
  3. Kolapäron: Skala päronen och skrapa skaftet. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och häll på vattnet. Lägg i päron, kanel, stjärnanis samt skalad och skivad ingefära.
  4. Låt koka tills päronen är aningen mjuka inuti. Känn efter med en sticka. Smaksätt med äppelcidervinäger. Lägg päronen i väl rengjorda glasburkar och häll den heta lagen över så att päronen täcks. Förslut väl och förvara kallt så håller de minst en månad.
  5. Servera chokladfondanten tillsammans med klyftade päron och lättvispad grädde smaksatt med punsch. (gärna Karlshamnspunsch)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.