Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jättegod även denna....

Ingredienser

Instruktioner

Sätt igång ugnen på 200°C. Smält smöret och chokladen på svag värme i en kastrull. Ställ åt sidan att svalna något. Vispa ihop äggen och sockret ett par min. Blanda mjölet och bakpulvret i en stor skål. Rör ner chokladen/smöret i äggen/sockret och rör sedan ner mjölet/bakpulvret så att det blir en slät smet. Tvätta ena apelsinen och riv skalet på fina sidan av rivjärnet. Rör ner rivet och saften från båda apelsinerna i smeten. Skålla mandlarna någon minut i kokande vatten. Kyl och skala dem sedan. Smörj en kakform med löstagbar botten (24 cm i diameter) med lite smör och bröa den med ströbröd. Häll i smeten och dekorera med mandlarna. Grädda kakan i 25 min. Som namnet antyder ska den vara lite kladdig. Servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.