Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Jättegod för alla chokladälskare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret och slå det varmt över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.
  4. Tillsätt mjölet och blanda noga.
  5. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig.
  7. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.