Snabb att göra och jättegod!
Instruktioner
- Smält margarin i en rund form eller skål (3/4 l) på full effekt ca ½ min. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och vanillinsocker. Vispa ägg och socker i en bunke, blanda i mjölblandningen och rör om. Tillsätt mjölken och margarinet.
- Häll smeten i en smord och bröad rund form med raka kanter ca 22 cm i diameter. Tillaga utan lock i microvågsugn på medeleffekt i ca 4 min. Vrid formen och fortsätt tillagningen på full effekt i 3-5 min. Stjälp upp kakan när den svalnat.
- Chokladsås:
Smält margarinet i en rund form eller skål på full effekt i ½ min. Rör i mjöl, kakao, socker och sist kaffegrädden.
Tillaga utan lock på full effekt 1 minut tills såsen tjocknat. Rör om en gång under tiden.
- Bred ut såsen på den avsvalnade kakbottnen och garnera med kokosflingor eller annat du tycker om
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar