Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka i micron

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Snabb att göra och jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin i en rund form eller skål (3/4 l) på full effekt ca ½ min. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och vanillinsocker. Vispa ägg och socker i en bunke, blanda i mjölblandningen och rör om. Tillsätt mjölken och margarinet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med raka kanter ca 22 cm i diameter. Tillaga utan lock i microvågsugn på medeleffekt i ca 4 min. Vrid formen och fortsätt tillagningen på full effekt i 3-5 min. Stjälp upp kakan när den svalnat.
  3. Chokladsås: Smält margarinet i en rund form eller skål på full effekt i ½ min. Rör i mjöl, kakao, socker och sist kaffegrädden. Tillaga utan lock på full effekt 1 minut tills såsen tjocknat. Rör om en gång under tiden.
  4. Bred ut såsen på den avsvalnade kakbottnen och garnera med kokosflingor eller annat du tycker om

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.