Har inte provat detta än, men det låter ju hur gott som helst.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
- Låt kakan svalna.
- Fudge glaze:
Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
- Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.
Publicerat den
15 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar