Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med glasyr

 
Skriv ut

Har inte provat detta än, men det låter ju hur gott som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt.
  3. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
  7. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  8. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.