Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med mandelmassa och pistaschnötter

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

God kaka med mandelmassa, 70% choklad, pistaschnötter och likör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mandelmassa och smör poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner gulorna. Blanda ner hackad choklad, mjöl och bakpulver, samt likör.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum, Blanda ner hälften och vänd sedan ner det sista försiktigt.
  3. Häll smeten i smord och bröad form 24 cm.
  4. Grädda 175 grader i 30 min. Låt stå 10 min. innan den stjälps upp.
  5. Glasyr: Smält hälften av chokladen och smör i micron 1,5 min. Rör ner resten av den hackade chokladen och rör till en jämn smet.
  6. Bred över kakan och strö över pistaschnötterna. Låt glasyren stena innan den skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.