Instruktioner
Grovhacka 95 g choklad. Hacka också valnötterna grovt och lägg dem i en skål tillsammans med chokladen. Ställ skålen åt sidan.
Hacka 180 g choklad och smält den tillsammans med smöret i en liten kastrull över svag värme. Ta kastrullen från värmen.
Sätt ugnen på 180°C. Vispa ägg, råsocker, vaniljkorn och kanel tills det blir luftigt och pösigt. Rör ner kaffe och den smälta chokladen. Sikta mjölet och rör ner det i smeten. Vänd till sist ner choklad- och valnötshacket.
Skala päronen, skär dem i fyra klyftor och ta bort kärnhusen.
Smörj och sockerströ en springform, diameter 24 cm, häll bort överflödigt socker. Lägg päronklyftorna i botten på formen och häll över smeten.
Grädda kakan ca 55 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna något i formen innan den serveras