Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med valnötter och päron

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Wow!

Ingredienser

Instruktioner

Grovhacka 95 g choklad. Hacka också valnötterna grovt och lägg dem i en skål tillsammans med chokladen. Ställ skålen åt sidan. Hacka 180 g choklad och smält den tillsammans med smöret i en liten kastrull över svag värme. Ta kastrullen från värmen. Sätt ugnen på 180°C. Vispa ägg, råsocker, vaniljkorn och kanel tills det blir luftigt och pösigt. Rör ner kaffe och den smälta chokladen. Sikta mjölet och rör ner det i smeten. Vänd till sist ner choklad- och valnötshacket. Skala päronen, skär dem i fyra klyftor och ta bort kärnhusen. Smörj och sockerströ en springform, diameter 24 cm, häll bort överflödigt socker. Lägg päronklyftorna i botten på formen och häll över smeten. Grädda kakan ca 55 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna något i formen innan den serveras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.