Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkakor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En läcker chokladkaka med kaffesmak passar bra att servera efter middagen till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Smält smöret och rör ihop med ägg, socker, kaffepulver och vaniljsocker. Blanda ner 2 dl vetemjöl.
  3. Ta undan en knapp deciliter av smeten och rör ner kakaopulvret. Häll kakaosmeten i bottnen på en smord ugnssäker form. Fördela sedan moccasmeten ovanpå.
  4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna.
  5. Rör samman florsocker, kaffepulver och vatten till glasyren. Skeda glasyr över kakan och skär upp den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.