Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkakor

 
Skriv ut

För ett tag sedan sökte jag efter recept på chokladkakor (småkakor, ofta även kallat ”cookies”). Jag hittade inget, modifierade därför ett recept på bondkakor. Det blir ca 70 stycken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och kakao i en bunke. Tillsätt socker, sirap, bikarbonatet utrört i vattnet, chokladen samt smöret skuret i bitar. Blanda snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Forma två rullar, ca 4-5 cm i diameter. I nästan alla småkaksrecept rekommenderas att man låter degen vila några timmar. Det gjorde inte jag men tyckte att resultatet blev mycket bra ändå.
  4. Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Mina kakor flöt inte ut särskilt mycket.
  5. Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.