Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkakor med lönnsirapskaramellsås och rostade pekannötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Laddat med choklad är dessa ljuvliga bakelser som serveras med en karamellig lönnsirapssås och rostade pekannötter. Vaniljglass eller lättvispad grädde till är gott! Pekannötterna kan ersättas med de nötter du gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör, kaffe och kakao i en kastrull. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Vispa i smörblandning, ägg och gräddfil. Vispa hastigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord och mjölad muffinsplåt med 12 hål. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Vänd försiktigt upp kakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt kallna.
  3. Sås: Smält socker och vatten i en kastrull till en karamellsmet. Häll på sirap och grädde. Rör i smöret och koka ihop 2-3 minuter till en karamellsås, lite tunnare än en kolasås. Låt kallna.
  4. Nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Låt kallna.
  5. Servera kakorna med karamellsås, nötter och glass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.