Laddat med choklad är dessa ljuvliga bakelser som serveras med en karamellig lönnsirapssås och rostade pekannötter. Vaniljglass eller lättvispad grädde till är gott!
Pekannötterna kan ersättas med de nötter du gillar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör, kaffe och kakao i en kastrull. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Vispa i smörblandning, ägg och gräddfil. Vispa hastigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord och mjölad muffinsplåt med 12 hål. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Vänd försiktigt upp kakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt kallna.
- Sås:
Smält socker och vatten i en kastrull till en karamellsmet. Häll på sirap och grädde. Rör i smöret och koka ihop 2-3 minuter till en karamellsås, lite tunnare än en kolasås. Låt kallna.
- Nötter:
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Låt kallna.
- Servera kakorna med karamellsås, nötter och glass eller vispad grädde.
Publicerat den
4 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar