Annorlunda paj som påminner om cheesecake.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, kakao och socker, gärna i matberedare, finfördela smöret däri. Tillsätt äggulan och kör ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i kylskåp.
- Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, blanda ned lite av kesellan och sedan resten. Blanda ned citruslikör, apelsinskal och ägg, ett i taget.
Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
- Gör garneringen undertiden. Koka upp vatten och socker. Gör fina strimlor av apelsinskalet helst med zestjärn. Koka strimlorna ca 5 minuter i sockerlagen.
Låt dem rinna av och garnera pajen när den kallnat.
Publicerat den
12 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar