Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj black & white

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Annorlunda paj som påminner om cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, kakao och socker, gärna i matberedare, finfördela smöret däri. Tillsätt äggulan och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i kylskåp.
  2. Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, blanda ned lite av kesellan och sedan resten. Blanda ned citruslikör, apelsinskal och ägg, ett i taget. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  3. Gör garneringen undertiden. Koka upp vatten och socker. Gör fina strimlor av apelsinskalet helst med zestjärn. Koka strimlorna ca 5 minuter i sockerlagen. Låt dem rinna av och garnera pajen när den kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.