En chokladtårta är alltid rätt! Denna omemotståndliga läckerbit blir lite kladdig inuti. Avnjut en bit - eller två - med en klick lättvispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
- Smält matfettet i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen som långsamt får smälta i det varma fettet.
- Om chokladen inte smälter: Ställ tillbaka kastrullen på plattan på svag värme, men var noga med att röra i blandningen hela tiden.
- Vispa ägg och farinsocker till en pösig smet. Rör ner kaffet i äggsmeten. Rör därefter ner chokladblandningen i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten utan att röra för mycket.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Sikta florsocker över och garnera med physalis. Servera tårtan med en klick vispad grädde. Det är även gott med bär eller frukt till.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar