- Serverar: 10 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Chokladtårta
En riktigt läcker chokladtårta med tryffelglasyr. Gör tårtan dagen innan eftersom glasyren behöver tid att stå till sig.
-Tänk på att glasyren behöver 12 timmar för att stå till sig, så börja i tid!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Smält smöret i en kastrull på spisen. Ställ åt sidan och låt det svalna.
- Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna genom en sil. Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om.
- Smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll smeten i en formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
- Glasyrtryffel:
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
- Hacka chokladen och lägg den i en rymlig skål eller bunke.
- Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så chokladen smälter.
- Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
- Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera, gärna med fina, färska bär.
Publicerat den
19 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar