Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

chokladtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Chokladtårta En riktigt läcker chokladtårta med tryffelglasyr. Gör tårtan dagen innan eftersom glasyren behöver tid att stå till sig. -Tänk på att glasyren behöver 12 timmar för att stå till sig, så börja i tid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Ställ åt sidan och låt det svalna.
  3. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna genom en sil. Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om.
  4. Smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll smeten i en formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
  5. Glasyrtryffel: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
  6. Hacka chokladen och lägg den i en rymlig skål eller bunke.
  7. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så chokladen smälter.
  8. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
  9. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera, gärna med fina, färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.