En helt fantastiskt god chokladtårta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Kakan mår bättre av ju mindre du rör i den, så blanda men inte mer än så.
- Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.
- Glasyrtryffel:
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädde och socker och slå över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smäter.
- Tillsätt därefter smöret och blanda till slät smet.
Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
- Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar