Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En helt fantastiskt god chokladtårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Kakan mår bättre av ju mindre du rör i den, så blanda men inte mer än så.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.
  6. Glasyrtryffel: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädde och socker och slå över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smäter.
  7. Tillsätt därefter smöret och blanda till slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
  8. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.