En chokladtårta med chokladkräm över, toppad med jordgubbar eller andra bär.
Ett tips tips till buffén i pingsthelgen1
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör i socker, siktad kakao och vaniljsocker.
- Rör i äggen ett i taget och till sist mjölet.
Häll smeten i en smord form med 23 cm i diameter och ett bakplåtspapper i botten.
Grädda chokladkakan i 20 minuter. Låt kallna.
- Koka upp grädde och smör.
Ta kastrullen från värmen och rör i hackad choklad och rör tills den smält.
- Låt krämen stå i kylen tills den börjar stelna, det tar ca 30 minuter.
Bred krämen över botten och låt stelna i kyl.
Garnera med bär: jordgubbar, hallon, blåbär mm
- Lycka till! Njut
Publicerat den
28 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar