Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En chokladtårta med chokladkräm över, toppad med jordgubbar eller andra bär. Ett tips tips till buffén i pingsthelgen1

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör i socker, siktad kakao och vaniljsocker.
  3. Rör i äggen ett i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord form med 23 cm i diameter och ett bakplåtspapper i botten. Grädda chokladkakan i 20 minuter. Låt kallna.
  4. Koka upp grädde och smör. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad choklad och rör tills den smält.
  5. Låt krämen stå i kylen tills den börjar stelna, det tar ca 30 minuter. Bred krämen över botten och låt stelna i kyl. Garnera med bär: jordgubbar, hallon, blåbär mm
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.