Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta LCHF

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta recept kommer ursprungligen från doktor Dahlqvists och Ariams LCHF-kokbok. Det blir en ganska stor tårta, som ska avnjutas i små bitar. Enligt kokboken räcker den till 8-10 personer, men med lite grädde och bär till så räcker den nog till 12-15.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka nötterna fint i matberedare, blanda med det smälta smöret. Bred ut det i botten på en springform (med bakplåtspapper i botten) och grädda i 225 grader tills nötterna får fin färg (ca 10–15 minuter)   Hacka och smält chokladen i vattenbad. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa grädden hårt. Vispa äggulorna, med vanilj, sötningsmedel och ost.   Blanda den avsvalnade chokladen med hälften av grädden, blanda sedan försiktigt i resten av grädden, därefter ägguleblandningen och sist äggvitan. Häll chokladsmeten över nötbotten och ställ i kylskåp över natten. Jag garnerade med lite siktad kakao och serverade med vispad grädde. Hade tänkt mig lite bär till (hallon eller björnbär) men glömde dessa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.