Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med apelsin- och myntasallad

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod GI vänlig dessert

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen och rör tills den har smält. Drag gärna kastrullen av värmen när du gör detta. Vispa ihop ägg och socker. Bland i kakao, mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Tillsätt till sist smör och choklad. Rör till smeten är helt slät. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, en sk springform och grädda i 20 minuter. Tag ut kakan med den är fortfarande lös i mitten. Kyl i minst en timme före servering. Servera med apalsinsallad smaksatt med mynta. Skala apelsinerna med kniv så inget av det vita kommer med, dela dem itu och blanda med strimlad mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.