Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med hasselnötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Seg med en chokladkolakänsla! Servera gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker .
  2. Smält smör med choklad på svag värme. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten.
  3. Smöra och bröa en pajform eller springform, 24 cm i diameter.Häll i smeten och strössla nötterna över.
  4. Grädda i 230 grader i cirka 8 minuter. Kakan ska vara smetig men ej rinnig när den är klar.
  5. Servera med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.