Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciabatta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jäs gärna degen i kylskåpet under natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och rör ut den med vatten, honung och olja.
  2. Tillsätt de bägge mjölsorterna.
  3. Arbeta degen i maskin i 16 min. utan salt. Tillsätt salt och blanda i 5 min till.
  4. Låt degen jäsa under plast i minst 2 tim. eller helt i kylen över natten.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Platta ut den till en fyrkant ca. 30x40 cm. Dela degen i 8 delar och lälgg den sedan på bakpappersklädda plåtar.
  6. Jäs i ca. 1 tim. till dubbel storlek. Värm ugnen till 225 grader.
  7. Grädda bröden i ca. 25 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.