Servera cheesecaken med nykokt jordgubbssylt eller med färska bär av olika slag. Ur Allt om Mat Sommarspecial 2006.
Instruktioner
- Smält smöret och rör ned mjöl, dinkelflingor, socker, vaniljsocker, nystött kardemumma och kallt vatten. Tryck ut degsmulorna mot kanten och i botten av en 24 cm form med löstagbar kant. Ställ den degklädda formen kallt 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175°. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Riv citronen och pressa ur saften. Rör ihop ägg, kesella (eller kvarg), crème fraiche, keso (ev mosad om slät konsistens önskas), vaniljsocker, honung samt citronskal och -saft.
- Fyll degskalet och grädda ca 25 minuter eller tills fyllningen har stannat och ytan fått fin färg.
Publicerat den
6 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar