En häftig dessert i tre våningar. Vill du göra den liten enklare kan du byta ut marängen mot lite vispad grädde och strö över kakao
Instruktioner
- Glass: Vispa grädden. Vispa upp äggulorna och florsockret. Vispa upp äggvitan i en bunke för sig.
- Vänd i citronskal och -saft i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och sist äggvitan.
- Krossa kakorna i en mortel eller mixer eller hacka dem.
- Fördela hälften av smulorna i botten av fryståliga portionsglas och lägg på ett lager av glassmassan. Varva med lemon curd, kaksmulor och glassmassa. Ställ in glasen i frysen i 4-5 timmar.
- Maräng: Koka upp socker och vatten till 120 grader eller tills det blir trögflytande och bubbligt. Vispa upp äggvitan och häll den varma sockerlagen över äggvitan under vispning. Fortsätt vispa tills marängen har kallnat.
- Fyll i en spritspåse och spritsa maräng på glassarna. Bränn av med en gasbrännare och garnera med vinbär.
Publicerat den
26 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar