Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglass med cookiesbotten och marängtopp

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En häftig dessert i tre våningar. Vill du göra den liten enklare kan du byta ut marängen mot lite vispad grädde och strö över kakao

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Vispa grädden. Vispa upp äggulorna och florsockret. Vispa upp äggvitan i en bunke för sig.
  2. Vänd i citronskal och -saft i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och sist äggvitan.
  3. Krossa kakorna i en mortel eller mixer eller hacka dem.
  4. Fördela hälften av smulorna i botten av fryståliga portionsglas och lägg på ett lager av glassmassan. Varva med lemon curd, kaksmulor och glassmassa. Ställ in glasen i frysen i 4-5 timmar.
  5. Maräng: Koka upp socker och vatten till 120 grader eller tills det blir trögflytande och bubbligt. Vispa upp äggvitan och häll den varma sockerlagen över äggvitan under vispning. Fortsätt vispa tills marängen har kallnat.
  6. Fyll i en spritspåse och spritsa maräng på glassarna. Bränn av med en gasbrännare och garnera med vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.