Den syrliga citronkakan och den sega knäcken är en supergod kombination.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund form med ca 23 cm i diameter.
- Smält smöret till kakan i en kastrull. Blanda ner socker, ägg, citronsaft och rivet citronskal. Tillsätt mjölet. Häll smeten i formen och grädda i 20-30 minuter, ta ut den när ytan stelnat.
- Rosta undertiden sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de börjar dofta och få färg. Häll smör, socker, honung, mjöl och sesamfrön i en kastrull. Värm upp knäckblandningen under omrörning tills den smält till en jämn smet. Var uppmärksam, knäcken bränner lätt vid.
- Bred ut den ljumma knäcken på kakan. Höj temperaturen på ugnen till 225 grader och grädda ytterligare 5-10 minuter.
Publicerat den
1 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar