Sätt piff på potatisen genom att rosta dem tillsammans med grönsakerna i en stekpanna.
Kycklingen klarar sig själv i ugnen under tiden.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Bryn kycklingfiléerna i olivolja i en stekpanna tills de fått färg.
Salta och peppra och lägg över i en ugnssäker form.
- Skala och strimla schalottenlöken och lägg ner den i formen.
Tillsätt citronskal, citronsaft, vatten, smulad buljong och timjan.
- Sätt in formen i ugnen och låt gå i ca 15 minuter.
- Skiva potatis, zucchini och rödlök i centimetertjocka skivor.
Rosta grönsakerna i olivolja i en het stekpanna och strö över hackad persilja.
Smaksätt med salt och peppar.
- Lyft upp kycklingen ur formen och mixa såsen som blivit kvar i botten med lätt crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingen tillsammans med såsen och den rostade potatisen.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
28 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ja vad skriver man när man är mätt o däst o fullt belåten, jo TACK, 5p. Lennart.