Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarängpaj

 
Skriv ut

Mycket god paj, även lemon curd kan användas som fyllning under marängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop matfett, mjöl, socker och salt. Tillsätt vattnet. Fördela i en cirka 24 cm rund form. Grädda i medelvarm ugn 200 grader
  2. Gör fyllningen genom att värma upp socker, vatten, citronsaft och rivet skal samt majsenamjöl tills smeten tjocknar. Tillsätt matfettet och rör om i kallt vattenbad tills krämen svalnar.
  3. Bred ut på den avsvalnade pajbottnen och täck det hela med en hårt vispad maräng gjord på 2-3 äggvitor och 4-5 msk socker.
  4. Grädda vackert ljusbrun. Passa noga så inte marängen bränns!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.