Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coq au vin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk fransk kycklinggryta med smak av timjan, rökt sidfläsk och rödvin

Ingredienser

Instruktioner

Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Skär fläsket i tärningar. Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva morötterna . Ansa purjolöken och skär i bitar. Bryn kycklingen i lite smör tills bitarna fått fin färg. Flytta över i en gryta. Stek fläsket knaprigt och lägg åt sidan. Bryn lök, morötter och purjolök från fettet från fläsket och lägg sedan i grytan. Tillsätt vin, tomatpuré, kryddor, vitlök och citronskal. Låt koka ca 20 min. Skala schalottenlökarna, ansa svampen och stek i resten av smöret. Rör ner i grytan tillsammans med fläsket och låt koka i 10 min. Förut majsstärkelsen i vattnet och häll ner i grytan. Låt koka 3-4 min. Strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.