Skär svartrötterna i stavar och dela svamparna i två delar. Salta och peppra kycklinglåren och bryn dem ordentligt i en stekpanna.
Bryn de skalade svartrötterna, svampen, fläsket,skuret i tärningar,schalottenlök och vitlök i lite olja i en kastrull. Lägg i kryddorna och kycklinglåren. Häll på vinet och smula ner buljongtärningen. Fyll eventuellt på med vatten så att innehållet i kastrullen täcks av vätska. Låt det hela koka upp och skumma av det fett som lägger sig på ytan. Låt det sedan sjuda i ca 40 minuter.
Red av med maizena utrört i lite vatten och smaksätt med salt och peppar.
Svartrotsgarnityr:
Strimla svartrötterna med en potatisskalare. Hetta upp en stekpanna så att den blir riktigt varm, häll i lite olivolja och stek de strimlade svartrötterna. Smaksätt med salt och peppar och låt svartrotsstrimlorna rinna av på hushållspapper. Blanda dem sedan med persiljan. Placera svartrotsgarnityret ovanpå coq au vin-grytan.