Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coq au vin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tinas mat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär svartrötterna i stavar och dela svamparna i två delar. Salta och peppra kycklinglåren och bryn dem ordentligt i en stekpanna.
  2. Bryn de skalade svartrötterna, svampen, fläsket,skuret i tärningar,schalottenlök och vitlök i lite olja i en kastrull. Lägg i kryddorna och kycklinglåren. Häll på vinet och smula ner buljongtärningen. Fyll eventuellt på med vatten så att innehållet i kastrullen täcks av vätska. Låt det hela koka upp och skumma av det fett som lägger sig på ytan. Låt det sedan sjuda i ca 40 minuter.
  3. Red av med maizena utrört i lite vatten och smaksätt med salt och peppar.
  4. Svartrotsgarnityr: Strimla svartrötterna med en potatisskalare. Hetta upp en stekpanna så att den blir riktigt varm, häll i lite olivolja och stek de strimlade svartrötterna. Smaksätt med salt och peppar och låt svartrotsstrimlorna rinna av på hushållspapper. Blanda dem sedan med persiljan. Placera svartrotsgarnityret ovanpå coq au vin-grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.