Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crema Catalana variant

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Love it, gärna karamelliserad. När man hälle rpå det smälta sockret på den kalla desserten så stelnar den, och det är ljuvt att med skeden knacka hål på det för att komma till krämen;))

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och tillsätt citronskalet och kanelstången. Koka upp och låt stå och sjuda i ca 10 min. på låg värmen. Sila bort citronskalet och kanelstången.
  2. Vispa äggulorna ihop med sockret och maizenamjölet i kastrullen. Tillsätt mjölkblandningen och sjud på låg värme under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
  3. Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen för att kallna. Servera med malen kanel som garnering eller karamellisera:
  4. Häll ca 1 dl strösocke ri en stekpanna. Värm på låg värme unde rständig omrörning. "Glasyren" är klar när sockret har smält och är gyllenbrunt, det får inte brännas vid!!
  5. Häll det karamelliserade sockret på toppen av den kalla krämen och servera!!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.