Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Creme brûle

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Klockrent recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, lägg dom och stången i en kastrul.l Häll på grädden och mjölken, sätt även i 100 g av sockret och låt koka upp.
  2. Rör ner resterande socker i äggulorna, häll den kokta, lätt avsvalnade gräddblandningen över äggvispet och sila smeten.
  3. Häll upp i portionsformar och baka i vattenbad i ugnen 100 grader i ca 90 min. Låt brûlen svalna.
  4. Strö sedan råsocker på och bränn den gyllene, serveras naturell eller med lite färska bär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.