Till den söta bruléen passar de rödvinskokta persikorna fint som balans.
Instruktioner
- Crème brulée:
Värm ugnen till 175°.
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljfröna och stången. Ta sedan upp vaniljstången. Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning. Fördela äggsmeten i ugnssäkra portionsformar och ställ dem i en långpanna.
Fyll långpannan med vatten så att det står två centimeter högt. Grädda i ca 20 minuter eller tills krämen stelnat. Låt svalna.
- Höj ugnsvärmen till 250° och grill.
Dela persikorna och ta bort kärnorna. Skär i klyftor och lägg i en kastrull tillsammans med vin och kanel. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock i 5 minuter.
Låt persikorna kallna i lagen.
- Strö råsocker över bruléerna och ställ i ugnen under grillen i två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt.
Servera omedelbart med persikorna.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar