Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brûlée med persikor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Till den söta bruléen passar de rödvinskokta persikorna fint som balans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Crème brulée: Värm ugnen till 175°. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljfröna och stången. Ta sedan upp vaniljstången. Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning. Fördela äggsmeten i ugnssäkra portionsformar och ställ dem i en långpanna. Fyll långpannan med vatten så att det står två centimeter högt. Grädda i ca 20 minuter eller tills krämen stelnat. Låt svalna.
  3. Höj ugnsvärmen till 250° och grill. Dela persikorna och ta bort kärnorna. Skär i klyftor och lägg i en kastrull tillsammans med vin och kanel. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock i 5 minuter. Låt persikorna kallna i lagen.
  4. Strö råsocker över bruléerna och ställ i ugnen under grillen i två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt. Servera omedelbart med persikorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.