Créme brulée i Julens tappning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i socker och vaniljpulver så att det löser sig. Vispa ihop äggulor och gräddmjölk och vänd ner gröten.
- Fördela smeten i 4 ugnsfasta portionsformar, 10-12 cm i diameter. Grädda i ugnen 25 minuter. Det gör inget om den är lite lös i mitten, den stelnar till när den kallnar.
- Låt créme bruléen kallna helt i kyl. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brulée. Sätt på grillfunktionen på ugnen och vänta tills den är glödhet. Ställ formarna högst upp i ugnen tills sockret smält och fått färg.
- Alternativ är att bränna sockret med en lite gasolbrännare för bästa resultat, grädda då 5 minuter extra.
Publicerat den
1 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar