Efter att ha provat denna klassiska och läckra dessert så vill du säkert laga den om och om igen. Gör den i förväg och servera med frukt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Karamellsås: Häll sockret i en tjockbottnad kastrull. Låt sockret smälta ordentligt på hög värme. Sockret ska ha en mörkbrun färg när det har smält färdigt. Tillsätt det heta vattnet och koka upp blandningen. Rör om hela tiden. Fördela karamellsåsen i 8 suffléformar.
- Vispa ihop äggen och äggulan med en ballongvisp till en jämn smet utan att det skummar. Tillsätt strösockret. Blanda mjölk och grädde i samma kastrull som karamellsåsen, utan att först ha sköljt av kastrullen. Hetta upp mjölkblandningen tills små bubblor bildas vid kanten.
- Vispa ner mjölkblandningen i äggsmeten, lite i taget. Sila smeten i en finmaskig sil.
- Fördela äggsmeten i suffléformarna. Placera formarna i ett vattenbad, t.ex. en braspanna eller form med några cm vatten i. Ställ in i ugnen och grädda tills smeten är fast, ca 35 minuter. Låt desserten svalna och kyl sedan i cirka 1 timma.
- Stjälp upp desserten på tallrikar och häll över karamellsåsen ovanpå desserten. Servera med färsk frukt.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar