Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curry Mauricienne

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

På Mauritius gör de Curry inte bara på kyckling utan på fisk, skaldjur, grönsaker, biff eller vad de nu råkar ha till handa. Det är enklare än man kan tro att göra den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka löken. Fräs lök tillsammans med currypulver. Skär kycklingfilén i lagom munsbitar och fräs dem. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Låt det hela koka ihop.
  2. Servera med ris, skivad banan, tärnad gurka blandat med cocosflingor, tärnade tomater blandade med hackad lök och Chutney. Min familj brukar även ha med Sambal oelek som ett tillbehör för de som tycker om lite extra hetta.
  3. Tips: Testa att byta ut kycklingen mot fisk, nötkött, eller exempelvis skaldjur. Om använder skaldjur kan ni lägga i dem sist för att undvika att de blir sega.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.