- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
På Mauritius gör de Curry inte bara på kyckling utan på fisk, skaldjur, grönsaker, biff eller vad de nu råkar ha till handa. Det är enklare än man kan tro att göra den.
Instruktioner
- Börja med att hacka löken. Fräs lök tillsammans med currypulver. Skär kycklingfilén i lagom munsbitar och fräs dem. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Låt det hela koka ihop.
- Servera med ris, skivad banan, tärnad gurka blandat med cocosflingor, tärnade tomater blandade med hackad lök och Chutney. Min familj brukar även ha med Sambal oelek som ett tillbehör för de som tycker om lite extra hetta.
- Tips: Testa att byta ut kycklingen mot fisk, nötkött, eller exempelvis skaldjur. Om använder skaldjur kan ni lägga i dem sist för att undvika att de blir sega.
Publicerat den
19 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar