Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curryräkor på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krispiga grönsaker och läckra räkor kombineras med doftande, asiatiska kryddor. Resultatet blir en matupplevelse för både öga och gom. Passar utmärkt som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg salladsbladen på fyra tallrikar och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp hönsbuljongen i en stor stek- eller wokpanna på medelvärme. Koka lök och vitlök i buljongen under omrörning tills de mjuknat, ca 5 minuter. Tillsätt currypastan.
  3. Lägg i räkorna under omrörning och värm dem i ca 3 minuter. Tillsätt sockerärterna, fortsätt att röra om och låt dessa värmas ca 2 minuter. Ta bort från värmen.
  4. Tillsätt den färska koriandern, alternativt hackad persilja och citronskal och lägg den varma rätten i portioner på tallrikarna. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.