Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den perfekta formfranskan

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Supergott rostbröd! Skär upp den färdiga limpan i skivor och frys in. Ta fram och lägg brödskivorna direkt i brödrosten för att tina och rosta. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ut jästen i det fingervarma vattnet tillsammans med olja, honung och vinäger i en bunke med elvisp. Blanda alla de torra ingredienserna för sig och vispa hastigt med elvisp ner i degvätskan.
  2. Fortsätt att vispa under ca 35 minuter tills en slät, klibbig deg har bildats. Låt degen svälla i ca 10 minuter och stjälp sedan över den i en smord brödform, 1½ liter. Låt jäsa i ca 75 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda limpan i mitten eller i nedre delen av ugnen 75 minuter. Ta ut och låt svalna helt på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.