Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Perfekta sconesen

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabblagat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker så att det blir jämt fördelat. Fördela smöret jämt i mjölet. Använd gärna fingrarna. Det är viktigt att smöret är mjukt. Värm det gärna i mikrovågsugnen i några sekunder, men se till att det inte smälter.
  3. Tillsätt mjölk och grädde. Rör ihop till en deg. Rulla till små bullar. Ha lite mjöl på händerna om det är för klibbigt. Rulla sconesen över lin- och pumpa frön. Det är viktigt att en färdig bulle rullas direkt i fröna, annars fastnar de inte.
  4. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i sexton minuter.
  5. Servera tillsammans med en klick vispad crème fraîche och lemon curd.
  6. Tips: Receptet är beräknat på fyra normalstora "sconeskakor" om du föredrar det framför mindre bullar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.