Kottletterna marineras i minst tre timmar för att få en härlig smak.
Instruktioner
- Lägg köttet i en påse. Hacka dragonen. Skala och pressa vitlöken och lägg alla ingredienser till marinaden i påsen. Låt gärna ligga över natten men minst 3 timmar i kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginerna i 4 bitar vardera, Snitta ytan med en kniv och lägg i en ugnsäker form. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda auberginen med vitlök, olivolja, citron, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills auberginen är mjuk och har fått färg.
- Skrubba och halvera potatisen på längden. Lägg i en ugnsäker form och blanda med resterande ingredienser. Rosta i ugnen bredvid auberginen ca 20 min tills potatisen är mjuk.
- Värm försiktigt ajvar relish och crème fraiche i en kastrull. Smaka av med salt.
- Torka köttet med hushållspapper och stek köttet gyllenbrunt i smöret ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Låt vila ca 5 min före servering.
Fördela kött och aubergine på tallriken. Ringla över paprikasåsen och servera potatisen på ett fat bredvid.
Publicerat den
19 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar