Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla chokladkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

För chokladälskaren, en ljuvlig kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och florsocker poröst. Smält den mörka chokladen och rör ner. Hacka nötter och blanda ner. Tillsätt vetemjöl, havregryn och blanda till en mjuk deg. Forma degen till en rulle, cirka 4 cm tjock och 40 cm lång.
  2. Blanda kokos och kakao och rulla degen i blandningen. Linda in i plastfolie och lägg i kylskåpet en ½ timma.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram rullen och skär ½-1 cm tjocka skivor. Baka i cirka 20 min. Låt svalna.
  4. Smält den vita chokladen, vispa grädden och blanda ned chokladen. Ställ i kylen för att stelna. Lägg en klick chokladkräm på hälften av kakorna, lägg de andra ovanpå och pressa ihop försiktigt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 1 maj 2011

    OJ VAD GOTT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.