Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eldiga kycklingvingar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingvingar täckta av en kryddig marinad. Passar perfekt på buffébordet eller som huvudrätt med ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av den yttersta spetsen på kycklingvingarna. Dela vingarna på mitten tvärs över leden och lägg dem i en glas- eller porslinsskål.
  2. Blanda hoisinsås, soja, passerade tomater, vinäger, chiliflingor och socker i en skål.
  3. Häll marinaden över kycklingen, blanda med händerna och gnid in vingarna med marinad. Täck över med plastfolie. Marinera i kylen i minst tre timmar, vänd då och då.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vingarna i ett lager i en ugnsfast form och häll över marinaden. ugnsstek 30 minuter, vänd då och då, tills de är mörka och genomstekta. Strö över sesamfrön och låt svalna lätt före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.