Den här färgstarka soppan är en riktig vitaminkick!
Cayennepeppar och citron ger lite sting.
Soppan ser extra spännande ut om man inte mixar ner crème fraichen utan klickar ½ msk på varje portion och rör ut ett vackert cirkelmönster med hjälp av en gaffel, se bilden.
Instruktioner
- Halvera, kärna ur och skölj paprikorna väl. Tärna ½ röd och ½ gul paprika och ställ åt sidan. Skär res¨ten av paprikorna i bitar.
- Skala schalottenlöken och vitlöken. Tärna schalottenlöken och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs schalottenlöken tills den börjar mjukna. Lägg i paprikabitarna och vitlöken och fräs 2 min under omrörning.
- Blanda ner riset och häll på vin och buljong. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och cayennepeppar. Lägg på locket och låt koka 20 min på medelvärme.
- Mixa paprikasoppan med en handmixer eller häll över den i en matberedare. Rör ner crème fraiche och smaka av med färskpressad citron. Mixa soppan skummig innan den hälls upp på tallrikar. Strö över paprikahack och servera.
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar