Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elianes kakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

I Grekland serveras de här små kakorna som tilltugg till drinkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en bakplåt. Rör smör och socker krämigt för hand. Tillsätt ouzo eller vodka och rör till en jämn smet. Arbeta lite i taget in det siktade mjölet tills det blir en mjuk deg.
  2. Knåda inte degen. Forma den till en rulle som är 3½ cm i diameter och skär denna i ca 1 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna en aning och lägg dem på en bakplåt.
  3. Grädda i ugn vid 150 grader i ca 20 minuter, de ska fortfarande vara ganska ljusa, men fasta och spröda. Sikta 2 delar florsocker och 1 del mald kryddpeppar genom en sil medan kakorna fortfarande är varma. Låt dem svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.