Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Endivgratäng med rökt skinka och bechamèlsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel rätt på endiver som passar lika bra en fredagkväll som i matlådan på jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka endiverna i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Låt dem rinna av och krama dem något så att vattnet går ur dem. Skär bort den hårdaste biten vid roten.
  2. Vira dem med två skivor skinka och lägg dem tätt i en smord form.
  3. Smält smör och rör i vetemjölet. Vispa i mjölken och värm såsen utan att den kokar. Vispa i ägget. Tillsätt osten.
  4. Häll blandningen över endiverna. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
  5. Ät med kokt potatis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.