Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk julkaka

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god kaka, som är en given jultradition. Kakan är mycket hållbar, och ännu saftigare efter några dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa margarin och socker tills blandningen är riktigt pösig. Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning och rör ytterligare en stund. Rör ner apelsinmarmeladen.
  2. Blanda russin, korinter, mandel, valnötter och den hackade frukten med ett par matskedar av mjölet. Mjölet motverkar att frukten sjunker till botten under gräddningen. Blanda resten av mjölet noga med bakpulvret. Blanda försiktigt ned frukten och mjölet i smeten.
  3. Lägg smeten i smord och bröad form, 1½ liter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 1-1½ timme på 175 grader.
  4. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den och låter den kallna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.