En god kaka, som är en given jultradition.
Kakan är mycket hållbar, och ännu saftigare efter några dagar.
Instruktioner
- Vispa margarin och socker tills blandningen är riktigt pösig. Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning och rör ytterligare en stund.
Rör ner apelsinmarmeladen.
- Blanda russin, korinter, mandel, valnötter och den hackade frukten med ett par matskedar av mjölet. Mjölet motverkar att frukten sjunker till botten under gräddningen.
Blanda resten av mjölet noga med bakpulvret.
Blanda försiktigt ned frukten och mjölet i smeten.
- Lägg smeten i smord och bröad form, 1½ liter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 1-1½ timme på 175 grader.
- Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den och låter den kallna under formen.
Publicerat den
6 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar