Bullar med en överraskande fyllning av kokt potatis och solrosfrön. Hoppa inte över att rosta solrosfröna, du förstår varför när du känner doften från rostningen.
Instruktioner
- Smält smöret till degen. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, nystött kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Rör rumsvarmt smör och socker smidigt till fyllningen. Tillsätt mosad potatis och malda rostade solrosfrön. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär i bitar och ställ på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Publicerat den
8 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar