Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas budget-bullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Bullar med en överraskande fyllning av kokt potatis och solrosfrön. Hoppa inte över att rosta solrosfröna, du förstår varför när du känner doften från rostningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret till degen. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, nystött kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i 40 minuter.
  2. Rör rumsvarmt smör och socker smidigt till fyllningen. Tillsätt mosad potatis och malda rostade solrosfrön. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär i bitar och ställ på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.