Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extrakryddad rostbiff med äppel- och fänkålskompott

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det kan ta ett tag för fänkålen att bli mjuk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden.
  2. Lägg ut rostbiffskivorna och pensla på marinaden. Rulla ev ihop och låt stå kallt till servering.
  3. Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Ansa fänkålen och skär den i tunna strimlor. Skala och skiva löken.
  4. Fräs äpple, fänkål och lök i smör i en stek- eller traktörpanna. Tillsätt vatten, honung och vinäger. Låt småputtra tills fänkålen är mjuk och vattnet ångat bort, 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan vid servering.
  5. Servera rostbiffen med äppel- och fänkålskompotten, rädisor och lite finstrimlad salladslök.
  6. Ca 395 kcal per portion, varav 13 g fett

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.