Det kan ta ett tag för fänkålen att bli mjuk.
Instruktioner
- Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden.
- Lägg ut rostbiffskivorna och pensla på marinaden. Rulla ev ihop och låt stå kallt till servering.
- Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Ansa fänkålen och skär den i tunna strimlor. Skala och skiva löken.
- Fräs äpple, fänkål och lök i smör i en stek- eller traktörpanna. Tillsätt vatten, honung och vinäger. Låt småputtra tills fänkålen är mjuk och vattnet ångat bort, 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan vid servering.
- Servera rostbiffen med äppel- och fänkålskompotten, rädisor och lite finstrimlad salladslök.
- Ca 395 kcal per portion, varav 13 g fett
Publicerat den
3 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar