Gör gärna köttfärsröran och béchamelsåsen en dag i förväg. Förvara övertäckt i kylskåp. Lägg sedan ihop rätten samma dag som den ska serveras och gratinera i ugnen. Servera med fänkålssallad.
Instruktioner
- Skala löken. Finhacka lök och svamp och fräs i smör och olja i en rymlig stekpanna ca 2 minuter under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt köttfärs och stek den klar under omrörning. Häll över i en bunke och låt svalna något.
- Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och låt det sjuda under omrörning ca 1 minut. Vispa i mjölken, salta och peppra. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme 3-4 minuter. Tillsätt marsalavinet och ställ kastrullen åt sidan så länge.
- Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite av såsen på botten av en form, ca 25 x 30 cm. Rör ner basilika, muskot och ricottaost i köttfärsen.
- Dela ev lasagneplattorna i 18- 20 cm långa bitar. Fördela köttfärsblandningen på plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem med skarven nedåt i formen.
- Häll på resten av béchamelsåsen och strö över parmesanost. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 min. Servera med krispig fänkålssallad.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar