Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färs- och svampcannelloni med marsalavin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gör gärna köttfärsröran och béchamelsåsen en dag i förväg. Förvara övertäckt i kylskåp. Lägg sedan ihop rätten samma dag som den ska serveras och gratinera i ugnen. Servera med fänkålssallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken. Finhacka lök och svamp och fräs i smör och olja i en rymlig stekpanna ca 2 minuter under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt köttfärs och stek den klar under omrörning. Häll över i en bunke och låt svalna något.
  2. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och låt det sjuda under omrörning ca 1 minut. Vispa i mjölken, salta och peppra. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme 3-4 minuter. Tillsätt marsalavinet och ställ kastrullen åt sidan så länge.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite av såsen på botten av en form, ca 25 x 30 cm. Rör ner basilika, muskot och ricottaost i köttfärsen.
  4. Dela ev lasagneplattorna i 18- 20 cm långa bitar. Fördela köttfärsblandningen på plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem med skarven nedåt i formen.
  5. Häll på resten av béchamelsåsen och strö över parmesanost. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 min. Servera med krispig fänkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.