Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Märtas nyttiga dinkel-rågkrinlor

 
  • Serverar: 40-50 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta receptet är min farmors gamla recept på rågkringlor som jag har ändrat om lite för att göra dom lite extra nyttiga. Jag har tillexempel bytt ut margarinet mot olja och vetemjölet mot dinkelmjöl varav en liten del fullkorn. Sedan bytte jag även ut hälften av sockret till råsocker, men om man vill kan man säkert använda endast råsocker, men är då osäker på om det förändrar smaken. Som receptet är nu smakar de precis lika gott som farmors, fast nyttigare!!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg, dela degen i 3 lika delar, kavla ut delarna och skär i små bitar forma till runda kringlor. Sätt in i ugnen i ca 10 min. Servera de nybakade krinlorna med smör och ost, mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.